Boomstammetje met tomaten-bonensalade

hoofdgerecht
4 personen
3
15
Advertentie
Ingrediënten
- 5 el olijfolie
- 1 schaal boomstammetjes (vlees, stuks)
- 1 duopak krieltjes (700 g)
- 1 pot haricots verts (extra fijn (340 g), uitgelekt)
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 3 tomaten (in partjes)
- 1 zak rucola (sla, 75 g)
- 1 el balsamicoazijn (fles 250 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de boomstammetjes in 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Verhit 2 el olie in een andere koekenpan en bak de krieltjes in 12-14 min. goudbruin en gaar. Meng de haricots verts, de ui, de tomaten en de rucola in een schaal. Voeg de azijn en de rest van de olie toe. Breng de salade op smaak met peper en zout.
- Verdeel de boomstammetjes over 4 borden en schep er de krieltjes en de salade bij.
Tip:
BBQ-weer? De tomaten-bonensalade smaakt ook uitstekend bij geroosterd vlees.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 37 g
- vet 35 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31