bewaar
Gnocchi met tomaten en basilicum
Gnocchi met tomaten en basilicum
bewaar

Gnocchi met tomaten en basilicum

15 min. bereiden
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 pakken

gnocchi di patate

1 schaal

trostomaten

1

rode ui

½ bakje

basilicum

5 el

olijfolie extra vierge

1 zak

krulsla melange

½ bakje

ricotta

Aan de slag

1

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Schep de tomaten om met de ui, het basilicum en 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout. Maak de sla melange aan met de rest van de olie en peper en zout.

3

Verdeel de gnocchi over 4 diepe borden. Verdeel er de tomaten over en schep er met behulp van 2 tl de ricotta op. Serveer met de sla.

tip

algemeenDe rest van het basilicum smaakt lekker door een tomatensaus of -soep.

Snijden

Instructievideo - 02:22 min.