bewaar
Gevulde courgette
Gevulde courgette
bewaar

Gevulde courgette

Lekker met aardappelpuree en rauwkostsalade.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

ongezouten roomboter

300 g

rundergehakt

3

courgettes

4 takjes

verse tijm

150 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Lekker met aardappelpuree en rauwkostsalade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak het rundergehakt in 5 min. rul en bruin. Haal de steel en onderkant van de courgette en verwijder de zaadlijst. Snijd iedere courgette in 4 gelijke stukken.

2

Ris de blaadjes van de tijm. Meng de witte kaas met de tijm en het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vul de courgette met het mengsel. Vet de ovenschaal in en zet de courgette in de ingevette ovenschaal en zet 15 min. in de oven.