Koolvisfilet & citroenaardappelen

hollands
hoofdgerecht
4 personen
4
34
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen (vastkokend, geschild)
- 2 x 300 g broccoli (in roosjes en steel in plakjes)
- 500 g koolvisfilet ((zak 750 g, diepvries), ontdooid)
- 4 el olijfolie
- ½ citroen (uitgeperst)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.
- Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. lichtbruin en net gaar. Keer tussentijds. Meng ondertussen de resterende olie met het citroensap en peper en zout naar smaak tot een dressing.
- Neem de vis uit de pan. Schenk 75 ml water in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg de crème fraîche toe en verwarm op laag vuur, voeg 1-2 el water extra toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de aardappelen met de citroen-dressing. Verdeel de vis over 4 borden en serveer met de roomsaus, de broccoli en de citroen-aardappelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g