bewaar
Koolvisfilet & citroenaardappelen
Koolvisfilet & citroenaardappelen
bewaar

Koolvisfilet & citroenaardappelen

30 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

2 x 300 g

broccoli

500 g

koolvisfilet

4 el

olijfolie

½

citroen

1 bekertje

crème fraîche

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de broccoli in ca. 5 min. beetgaar.

2

Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. lichtbruin en net gaar. Keer tussentijds. Meng ondertussen de resterende olie met het citroensap en peper en zout naar smaak tot een dressing.

3

Neem de vis uit de pan. Schenk 75 ml water in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg de crème fraîche toe en verwarm op laag vuur, voeg 1-2 el water extra toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Besprenkel de aardappelen met de citroen-dressing. Verdeel de vis over 4 borden en serveer met de roomsaus, de broccoli en de citroen-aardappelen.