bewaar
Koolvisfilet met sojasaus
Koolvisfilet met sojasaus
bewaar

Koolvisfilet met sojasaus

30 min. bereiden
20 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte snelkookrijst

1 pak

koolvisfilet

6 eetlepels

sojasaus

1 eetlepel

gemberpoeder

1

rode peper

1

citroen

4 eetlepels

sesamolie

2 zakken

Chinese groentemix

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Vis in ovenschaal leggen. 4 eetlepels sojasaus mengen met gemberpoeder. Rode peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in reepjes snijden. Reepjes peper over vis verdelen. Citroen schoonboenen en 4 plakjes eraf snijden. Rest van citroen uitpersen. Citroensap samen met sojasaus over vis schenken. Schijfjes citroen erop leggen. Vis in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden. In wok of braadpan olie verhitten. Groentemix ca. 5 minuten roerbakken. Rest van sojasaus meeverwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rijst en groentemengsel serveren met vis in sojasaus.