bewaar
Gehakt-courgetteschotel met mais
Gehakt-courgetteschotel met mais
bewaar

Gehakt-courgetteschotel met mais

20 min. bereiden
20 min. wachten
174waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gehakt half-om-half

1

ui

1 blikje

maiskorrels

1

courgette

1 bakje

champignons

2 el

ketchup

3 el

ketjap manis

2 zakjes

aardappelpuree

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm) of 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de mais, courgette en champignons toe en bak 5 min. Breng op smaak met de ketchup, ketjap en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal of de schaaltjes.

2

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehaktmengsel.

3

Bak de schotel in het midden van de oven 20 min.

algemeenU kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden tot aan stap 3. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag van serveren stap 3.

algemeenVoor een extra krokant en smaakvol laagje kunt u de ovenschotel voor het bakken bestrooien met 3 el paneermeel en 75 g geraspte kaas.