bewaar
Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst
Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst
bewaar

Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.

25 min. bereiden
redelijk pittig
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2 el

milde olijfolie

600 g

sperziebonen

25 g

gember

2 tenen

knoflook

300 g

half om half gehakt

2 tl

gemalen komijn

70 g

tomatenpuree

2 tl

sambal manis

100 ml

water

Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.

2

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.

4

Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.

tip

combinatietipLekker met gebakken uitjes.

vegatipVervang het gehakt door vega rulstukjes (schaal 200 g).