bewaar
Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst
Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst
bewaar

Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.

25 min. bereiden
licht pittig
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2 el

milde olijfolie

600 g

sperziebonen

25 g

gember

2 tenen

knoflook

300 g

half om half gehakt

2 tl

gemalen komijn

70 g

tomatenpuree

2 tl

sambal manis

100 ml

water

Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.

2

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.

4

Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.

combinatietipLekker met gebakken uitjes.
vegatipVervang het gehakt door vega rulstukjes (schaal 200 g).

Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig