Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.

590 kcal

25 min. bereiden

licht pittig

4.3/5

(308)

Ingrediënten

Aantal personen

2021 nr. 03 - Leve de lente

januari 2023 - januari 2023

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.

  2. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.

  4. Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.

  • combinatietipLekker met gebakken uitjes.
  • vegatipVervang het gehakt door vega rulstukjes (schaal 200 g).

Wat vond je van dit recept?

Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Sperziebonen + kruidig gehakt + witte rijst = supereasy voor doordeweeks.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig