bewaar
Gehakt-satéschotel met sperziebonen
Gehakt-satéschotel met sperziebonen
bewaar

Gehakt-satéschotel met sperziebonen

Oosterse boontjes perfect gecombineerd met paprika, maïs en natuurlijk rijst.

20 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

400 g

verse sperziebonen

1

ui

1

rode paprika

2 el

zonnebloemolie

275 g

half-om-halfgehakt

130 g

mix ovenschotel bloemkool-gehakt

400 ml

kraanwater

300 g

mais in blik

Oosterse boontjes perfect gecombineerd met paprika, maïs en natuurlijk rijst.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze in stukjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.

2

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de paprika ca. 1 min. mee. Maak de mix aan met het koude water en voeg toe aan gehaktmengsel. Breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook. Laat de maïs uitlekken. Voeg de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en laat ca. 2 min. doorkoken. Serveer met rijst.

tip

combinatietipLekker met kant & klare satésaus

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.