bewaar
Met krab gevulde kipfilet
Met krab gevulde kipfilet
bewaar

Met krab gevulde kipfilet

40 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1 el

zonnebloemolie

2 tenen

knoflook

2 tl

gember

2 tl

citroengras

1 bakje

surimisticks

1 blikje

krab

1

ei

4

kipfilets

4 el

olijfolie

4 takjes

basilicum

2 takjes

munt

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Aan de slag

1

Snijd de peper in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de knoflook en de peper 30 sec. Draai het vuur laag en voeg de gember en het citroengras toe. Bak 3 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de surimi in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de krab toe, draai het vuur uit en meng goed. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Meng het ei erdoor.

2

Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze met een steelpan of deegroller plat. Verdeel het krabmengsel over de kip en rol de filets voorzichtig op. Bind vast met het keukentouw.

3

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gevulde kipfilet op niet te hoog vuur, met de deksel schuin op de pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen het blad van het basilicum en de munt in zeer fijne reepjes. Meng met de rest van de olijfolie. Pers een halve citroen uit en meng het sap met de kruidenolie. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Snijd de gevulde kipfilet doormidden en schep de kruidenolie eromheen. Geef de citroenpartjes erbij. Lekker met geroosterde krieltjes en avocadosalade.

tip

algemeenIn plaats van citroengras op zonnebloemoliebasis kunt u ook het rasp van 1 limoen gebruiken.