bewaar
Cajun krabburger
Cajun krabburger
bewaar

Cajun krabburger

15 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 sneetjes

wit casinobrood

2 blikjes

krab

2 tl

cajunkruiden

1 kleine

ui

1 teen

knoflook

½ bakje

verse koriander

75 g

surimisticks

1 el

mosterd

1

ei

4 el

zonnebloemolie

4

beschuitbollen

2 el

cocktailsaus

Dit heb je nodig

  • broodrooster of grillpan

Aan de slag

1

Snijd de korsten van het brood. Laat het brood 10 sec. in water weken en knijp al het vocht eruit.

2

Doe het brood in een kom.

3

Knijp de krab uit zodat er bijna geen vocht meer in zit en voeg toe aan het brood.

4

Voeg de cajunkruiden, ui, knoflook, koriander, surimisticks en mosterd toe. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kneed het ei door het mengsel en vorm er vier ballen van. Druk ze plat en maak er burgers van.

6

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de burgers op middelhoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Keer tussentijds.

7

Halveer ondertussen de beschuitbollen en rooster ze in de broodrooster of gril ze 1-2 min. op een grillpan. Besmeer de binnenkant van de bollen met de cocktailsaus en leg de krabburger ertussen.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.