bewaar
Tonijnpasta met kappertjes
Tonijnpasta met kappertjes
bewaar

Tonijnpasta met kappertjes

Knoflook, olijven én kappertjes in één pastagerecht... dat is wat je noemt: een smaakexplosie.

20 min. bereiden
188waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

schelpjespasta

320 g

tonijnstukken in olie

1

ui

1 teen

knoflook

1 zak

paprikamix

400 g

tomatenblokjes

50 g

zwarte olijven

50 g

kappertjes

Knoflook, olijven én kappertjes in één pastagerecht... dat is wat je noemt: een smaakexplosie.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tonijn af, vang de olie op.

2

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in reepjes. Verhit de tonijnolie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en de paprika toe en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

3

Schep de tonijn, de olijven en de kappertjes erdoor en warm de saus nog ca. 5 min. door, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Serveer direct.

combinatietipKappertjes zijn lang houdbaar en erg lekker in een pasta of een salade.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.