bewaar
Franse maaltijdsalade met bonen en eieren
Franse maaltijdsalade met bonen en eieren
bewaar

Franse maaltijdsalade met bonen en eieren

20 min. bereiden
166waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

middelgrote eieren

300 g

verse sperziebonen

1

groene paprika

1

ui

1 teen

knoflook

75 g

mayonnaise de Dijon

50 ml

kraanwater

660 g

witte bonen in pot

300 g

tomaat

Aan de slag

1

Kook de eieren 7 min., laat ze schrikken en pel ze. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperziebonen op met kokend water en kook ze 8 min. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Voeg na 5 min. de paprikastukjes bij de bonen toe.

2

Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Roer de ui en de knoflook door de mayonaise. Voeg het water toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen, paprika en de witte bonen met de dressing.

3

Snijd de tomaten in blokjes. Schep vlak voor het serveren de tomatenblokjes door de salade. Snijd de eieren in partjes en garneer er de salade mee. Serveer direct.

serveertipServeer de maaltijdsalade met warm gebakken stokbrood.