
Maaltijdsalade met groene groenten en tonijn
In tien minuten met je bord op schoot. En nog verantwoord ook!
285 kcal (voedingswaarden)
10 min. bereiden
Ingrediënten
1 personen
100 g
verse sperziebonen
50 g
babyspinazie
107 g
zwarte bonen in blik
60 g
tonijnstukken in olijfolie
½ tl
gedroogde dragon
1 tl
kappertjes in pot
2 tl
pompoenpitten
In tien minuten met je bord op schoot. En nog verantwoord ook!
Aan de slag
1
Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Snijd de spinazie grof.
2
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn niet uitlekken; de olie kun je gebruiken als dressing. Meng de spinazie, sperziebonen, tonijn, zwarte bonen, dragon en wat van de olie van de tonijn door elkaar op een bord.
3
Bestrooi met de kappertjes en besprenkel met 1tl kappertjesvocht (per persoon). Breng op smaak met zwarte peper. Bestrooi met de pompoenpitten.