Maal­tijd­sa­la­de met groe­ne groen­ten en to­nijn

In tien minuten met je bord op schoot. En nog verantwoord ook!

(6) waardeer
hoofdgerecht In tien minuten met je bord op schoot. En nog verantwoord ook! 1 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Snijd de spinazie grof.
  2. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn niet uitlekken; de olie kun je gebruiken als dressing. Meng de spinazie, sperziebonen, tonijn, zwarte bonen, dragon en wat van de olie van de tonijn door elkaar op een bord.
  3. Bestrooi met de kappertjes en besprenkel met 1tl kappertjesvocht (per persoon). Breng op smaak met zwarte peper. Bestrooi met de pompoenpitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Maaltijdsalade met groene groenten en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met groe­ne groen­ten en to­nijn

1
1
  • 100 g verse sperziebonen
  • 50 g babyspinazie

Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Snijd de spinazie grof.

2
2
  • 107 g zwarte bonen in blik

Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 60 g tonijnstukken in olijfolie

Laat de tonijn niet uitlekken; de olie kun je gebruiken als dressing.

4
4
  • ½ tl gedroogde dragon

Meng de spinazie, sperziebonen, tonijn, zwarte bonen, dragon en wat van de olie van de tonijn door elkaar op een bord.

5
5
  • 1 tl kappertjes in pot

Bestrooi met de kappertjes en besprenkel met 1tl kappertjesvocht (per persoon).

6
6
  • 2 tl pompoenpitten

Breng op smaak met zwarte peper. Bestrooi met de pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.