bewaar
Shoarmareepjes met couscous
Shoarmareepjes met couscous
bewaar

Shoarmareepjes met couscous

Je hoeft shoarma niet altijd in een pitabroodje te duwen, met couscous en spinazie is het ook heel lekker!

20 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

2 el

vloeibare margarine

850 g

shoarmavlees

4 el

rozijnen

½ bakje

amandelschaafsel

2 el

traditionele olijfolie

300 g

verse spinazie

1 stuk

krop ijsbergsla

Je hoeft shoarma niet altijd in een pitabroodje te duwen, met couscous en spinazie is het ook heel lekker!

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. aan. Laat op laag vuur nog 4 min. bakken.

2

Roer de couscous los en voeg de rozijnen en de amandel toe. Laat nog 2 min. wellen. Verhit de olie in een andere koekenpan en roerbak de spinazie 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd sla in reepjes. Verdeel de sla over de borden en schep het vlees erbij. Serveer met de couscous en de spinazie.

tip

algemeenRecepten winnaar De Tas week 23: Lucas Bominaar.