bewaar
Couscous met shoarmavlees en salade
Couscous met shoarmavlees en salade
bewaar

Couscous met shoarmavlees en salade

20 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

runderbouillontablet

300 g

couscous

1 bakje

cherrytomaten

2

appels

1 zak

ijsbergsla

4 stengels

bleekselderij

6 el

olijfolie

1 schaaltje

shoarmavlees

Aan de slag

1

Los het bouillontablet op in 400 ml kokend water. Doe de couscous in een schaal en schenk er de helft van de bouillon bij. Roer goed. Voeg al roerend beetje bij beetje meer bouillon toe. Houd 75 ml bouillon achter. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de couscous wellen.

2

Snijd de helft van de tomaten doormidden. Meng ze met de appels, de ijsbergsla en de bleekselderij. Voeg 3 el olie toe en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de rest van de tomaten 2 min.

4

Roer de couscous om en voeg als deze te droog is nog wat bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Maak 4 torentjes van couscous door deze in een beker of glas te drukken, stort ieder torentje op een apart bord. Verdeel het shoarmavlees over de borden, schep de gebakken tomaten erbij en serveer met de salade.

algemeenRecepten winnaar De Tas week 17: Stan van Duyn.