bewaar
Slastamppot met shoarmavlees
Slastamppot met shoarmavlees
bewaar

Slastamppot met shoarmavlees

30 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappels

2 kroppen

ijsbergsla

500 g

shoarmavlees

3 eetlepels

olie

150 ml

melk

25 g

boter

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in 20 minuten gaar. Verwijder de onderkant van de kroppen ijsbergsla, snijd de kroppen in vieren en daarna in repen van 1-2 cm breed. Verhit de olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend bruin en gaar. Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk en boter. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot op laag vuur door tot de sla gaat slinken. Schep de stamppot in vier diepe borden en verdeel het shoarmavlees erover.

algemeenDeze stamppot is ook lekker met Romainesla.

algemeenprijs per persoon 1.70 (in maart 2006)