bewaar
Zomerse slastamppot
Zomerse slastamppot
bewaar

Zomerse slastamppot

20 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

900 g

kruimige aardappels

2 schaaltjes

Catalaanse worstjes

2

uien

2

tomaten

5 el

olijfolie

150 ml

melk

1

kropsla

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

  • grillpan

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Bestrijk de worstjes, uipartjes en tomaten rondom met 3 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de worstjes en de ui 15 minuten rondom goudbruin. Leg de tomaten er de laatste 5 minuten bij en keer halverwege. Leg de worstjes in de licht ingevette ovenschaal en laat ze 10 minuten nagaren in het midden van de oven. Giet de aardappelen af, schenk de melk en de rest van de olie bij de aardappelen in de pan en verwarm zachtjes. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree. Schep vlak voor het serveren de kropsla door de puree, breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten, uien en worstjes ernaast.