Elfstedenbliksem

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken)
- 600 g panklare koolraap
- 1 duobakje gerookte spekreepjes
- 2 schaaltjes stoofpeertjes ((a 400 g), uitgelekt)
- 150 ml melk
- 3 bosuitjes (in ringen)
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- versgemalen zwarte peper
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In grote pan met bodem water en wat zout aardappels en koolraap in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen in koekenpan spekreepjes op matig vuur in ca. 5 minuten bruin en krokant bakken. Spek op keukenpapier laten uitlekken. Stoofpeertjes in stukjes snijden. Aardappels en koolraap afgieten en met melk tot smeuïge stamppot stampen. Spekjes, stoofpeer, bosui en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Stamppot al omscheppend nog ca. 2 min. zachtjes door en door verwarmen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 530 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 57 g
- vet 23 g