bewaar
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
bewaar

Kip met za'atar en Siciliaanse couscous

Exotisch gekruid, maar heerlijk zacht van smaak.

15 min. bereiden
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

kraanwater

6 el

traditionele olijfolie

250 g

couscous

50 g

rozijnen

1

medium handsinaasappel

380 g

kipfiletplakje à la minute

2 tenen

knoflook

600 g

verse spinazie

1 tl

za'atar kruidenmix

Dit heb je nodig

  • grillpan

Exotisch gekruid, maar heerlijk zacht van smaak.

Aan de slag

1

Breng in een ruime pan het water met 1 el olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous en rozijnen toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rasp de oranje schil eraf en schep het rasp en 2 el olie door de couscous. Roer regelmatig los met een vork.

2

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kipfilet met 2 el olie en bestrooi met peper. Gril de kipfilet in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg peper toe.

3

Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout en verdeel met de spinazie over de borden. Leg de kipfilet erbij en bestrooi met de za’atar.

tip

Kip met za'atar en Siciliaanse couscous

Instructievideo - 03:11 min.