Tor­til­la met ge­roer­bak­te kar­bo­na­de en bloem­kool

(20) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers, pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de bloemkool in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de aardappelen in dunne plakjes. Giet de bloemkool af. Verhit 3 el olie in een kleine koekenpan en bak de aardappelplakjes 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de eieren toe, roer een beetje los en verdeel met de rest van het mengsel in de pan. Bak de tortilla op laag vuur in 10 min. gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen het vlees van het bot en snijd de karbonade in stukjes. Verhit de rest van de olie in een tweede koekenpan en bak het spek 4 min. Voeg de stukjes karbonade toe en bak 2 min. mee. Schep de bloemkool en de tuinboontjes erbij, schep om en bak nog 3 min. tot de tuinboontjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Neem de tortilla uit de pan, snijd in vieren en verdeel over de borden. Serveer met de geroerbakte groente en het vlees.

Tip:

Recepten winnaar De Tas week 22: Vêra Aikens.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.