bewaar
Tortilla met geroerbakte karbonade en bloemkool
Tortilla met geroerbakte karbonade en bloemkool
bewaar

Tortilla met geroerbakte karbonade en bloemkool

20 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

600 g

vastkokende aardappelen

5 el

olijfolie

2

uien

2

eieren

4

schouderkarbonades

1 pakje

gerookt ontbijtspek

1 pak

tuinboontjes

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers, pureestamper

Aan de slag

Kook de bloemkool in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de aardappelen in dunne plakjes. Giet de bloemkool af. Verhit 3 el olie in een kleine koekenpan en bak de aardappelplakjes 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de eieren toe, roer een beetje los en verdeel met de rest van het mengsel in de pan. Bak de tortilla op laag vuur in 10 min. gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen het vlees van het bot en snijd de karbonade in stukjes. Verhit de rest van de olie in een tweede koekenpan en bak het spek 4 min. Voeg de stukjes karbonade toe en bak 2 min. mee. Schep de bloemkool en de tuinboontjes erbij, schep om en bak nog 3 min. tot de tuinboontjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Neem de tortilla uit de pan, snijd in vieren en verdeel over de borden. Serveer met de geroerbakte groente en het vlees.

algemeenRecepten winnaar De Tas week 22: Vêra Aikens.