Bloem­kool met gro­nin­ger worst

(19) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 19

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze in 15 min. gaar. Bestrooi ondertussen de speklappen met de kruiden. Bak ze in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  2. Verhit 20 g boter en 3 el water in een hapjespan. Voeg de helft van de plakken bloemkool toe en bak 5 min. met de deksel op de pan. Neem uit de pan. Verhit vervolgens 20 g boter en 2 el water in dezelfde pan en bak de rest van de bloemkool met de uien met de deksel op de pan. Voeg de eerste plakken bloemkool toe en laat op hoog vuur zonder deksel het vocht verdampen. Bak nog 5 min. Voeg op het laatste moment de worst toe.
  3. Giet de aardappelen af, voeg de rest van de boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Serveer de bloemkool met de speklappen en de puree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 57 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.