bewaar
Karbonade met sinaasappeljus
Karbonade met sinaasappeljus
bewaar

Karbonade met sinaasappeljus

30 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardappelen

50 g

boter

3

perssinaasappels

1 schaal

schouderkarbonades

500 g

broccoli

1

ui

2 el

peterselie

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook 15 min. in water met zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de aardappelen in 10 min. goudbruin.

2

Pers ondertussen 2 sinaasappels uit. Boen de laatste sinaasappel schoon, halveer deze en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak in 12 min. gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de broccoli in 4 min. beetgaar.

3

Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder een deksel. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelplakjes, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de karbonades over 4 borden en schep de sinaasappeljus met plakjes erover. Serveer met de gebakken aardappelen en broccoli.

tip

algemeenGrof gesneden peterselie geeft hutspot een frisse smaak. Schep de peterselie vlak voor het serveren door de stamppot.