bewaar
Zomerhutspot
Zomerhutspot
bewaar

Zomerhutspot

30 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

50 g

boter

2

uien

1 bos

bospeen

1 teen

knoflook

1 el

kerriepoeder

1 zakje

bosui

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit de uisnippers. Voeg na 5 min. de plakken wortel toe. Voeg de geperste knoflook en de kerriepoeder toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. garen. Voeg de laatste 2 min. de bosuiplakjes toe aan het wortelmengsel. Giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree. Meng het wortelmengsel erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra kerriepoeder.