Zomerhutspot

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen (geschild)
- 50 g boter
- 2 uien (gesnipperd)
- 1 bos bospeen (groen verwijderd en wortels gewassen en in schuine plakken)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 el kerriepoeder
- 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuine plakjes)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit de uisnippers. Voeg na 5 min. de plakken wortel toe. Voeg de geperste knoflook en de kerriepoeder toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. garen. Voeg de laatste 2 min. de bosuiplakjes toe aan het wortelmengsel. Giet de aardappelen af en stamp tot een grove puree. Meng het wortelmengsel erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra kerriepoeder.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 44 g
- vet 10 g