Biefstuk op z'n Hollands
bewaar
bewaar

Biefstuk op z'n Hollands

30 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan water aan de kook. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm en kook in 5 min. net gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Breng weer water aan de kook en kook de peen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de tuinerwten toe. Giet af en doe de groenten terug in de pan. Voeg 10 g boter toe en laat met de deksel op de pan staan.

Verhit 25 g boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen in ca. 10 min. goudbruin. Keer regelmatig.

Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees 5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het braadvet van de biefstukken de champignons op hoog vuur 3 min. Serveer de biefstukken met de champignons, de aardappelen en de groenten.

algemeenBiefstuk is het lievelingseten van André Ooijer, centrale verdediger bij PSV. 'Voor een wedstrijd eet ik altijd pasta. Dat geeft veel energie. Maar thuis eet ik het liefst biefstuk. Goed doorbakken of medium. Niet te rood, dan moet hij even terug. Of ik snij het vlees nog even in kleine stukjes en dan terug in de pan. Champignons en gebakken aardappelen erbij, hmmm.'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biefstuk op z'n Hollands

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig