bewaar
Hartige wortelkoekjes
Hartige wortelkoekjes
bewaar

Hartige wortelkoekjes

Koekjes bij het avondeten, dat maakt je kinderen blij! Deze zijn gemaakt van groenten en noten. Zo op!

30 min. bereiden
40 min. wachten
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

verse bospeen

25 g

verse bieslook

75 g

gezouten cashewnoten

3

middelgrote eieren

75 g

tarwebloem

6 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Koekjes bij het avondeten, dat maakt je kinderen blij! Deze zijn gemaakt van groenten en noten. Zo op!

Aan de slag

1

Was de wortels, verwijder het groen en rasp de wortels fijn. Doe de wortelrasp in een ruime kom. Knip de bieslook boven de kom fijn. Maal de noten in een keukenmachine fijn of hak fijn met een scherp mes en voeg ze toe aan de geraspte wortel. Breng op smaak met peper.

2

Mix de eieren met de bloem tot een glad beslag en meng door het wortelmengsel. Voeg eventueel extra bloem toe als het mengsel te nat is. Vorm met vochtige handen kleine koekjes (ca. 6 cm doorsnede). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in 2 porties in ca. 5-6 min. goudbruin. Keer halverwege.