Wortelkoekjes
Sints paard Amerigo zal blij verrast zijn met deze wortelkoekjes. Het glazuur maak je heel eenvoudig met de kleurstiften.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
- ½ tl zout
- 75 g rietsuiker
- 100 g ongezouten roomboter (koud)
- 1 middelgroot ei
- 100 g winterpenen (alle varianten mogelijk)
- 50 g havermout
- 25 g geraspte kokos
- 2 pakjes kleurstofstiften (rood/groen/geel/wit)
Keukenspullen
- stuk karton
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Teken op het karton een wortel (met loof) van 10 cm lang en 6 cm breed. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zeef de bloem, het bakpoeder, kaneel en zout boven een kom. Voeg de suiker en boter in blokjes toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Splits het ei en voeg de dooier toe aan het deeg; het eiwit wordt niet gebruikt. Rasp de wortels en laat uitlekken. Voeg de havermout, kokos en wortel toe aan het deeg. Kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
- Leg een stukje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Leg het wortelsjabloon erop en snijd eromheen, zodat je een mooie wortel uit het deeg krijgt. Herhaal met de rest van het deeg. Zorg op de bakplaat voor 2 cm afstand tussen de koekjes. Bak de wortelkoekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster, dit duurt 30 min.
- Meng een rode en gele kleurstift tot een oranje kleur. Versier de afgekoelde wortelkoekjes met het zelfgemaakte oranje glazuur en het groene glazuur uit het pakket.
Tip:
Ga voor de sjabloon van de wortelkoekjes naar ah.nl/allerhandekids.

Eieren splitsen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 105 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 75 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Wortelkoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wortelkoekjes

Teken op het karton een wortel (met loof) van 10 cm lang en 6 cm breed.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 150 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
- ½ tl zout
- 75 g rietsuiker
- 100 g ongezouten roomboter
Zeef de bloem, het bakpoeder, kaneel en zout boven een kom. Voeg de suiker en boter in blokjes toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg.

- 1 middelgroot ei
- 100 g winterpenen
Splits het ei en voeg de dooier toe aan het deeg; het eiwit wordt niet gebruikt. Rasp de wortels en laat uitlekken.

- 50 g havermout
- 25 g geraspte kokos
Voeg de havermout, kokos en wortel toe aan het deeg. Kneed tot een samenhangend deeg.

Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

Leg een stukje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Leg het wortelsjabloon erop en snijd eromheen, zodat je een mooie wortel uit het deeg krijgt.

Herhaal met de rest van het deeg. Zorg op de bakplaat voor 2 cm afstand tussen de koekjes. Bak de wortelkoekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster, dit duurt 30 min.

- 2 pakjes kleurstofstiften
Meng een rode en gele kleurstift tot een oranje kleur.

Versier de afgekoelde wortelkoekjes met het zelfgemaakte oranje glazuur en het groene glazuur uit het pakket. Bon appétit!