bewaar
Italiaanse kip
Italiaanse kip
bewaar

Italiaanse kip

Gemarineerd in kruidenolie is deze kip een zonnetje op je bord!

30 min. bereiden
179waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aardappelpartjes

400 g

kipfilet

5 el

traditionele olijfolie

1½ el

Italiaanse tuinkruiden

1

paprikamix

3 tenen

knoflook

100 ml

kraanwater

Gemarineerd in kruidenolie is deze kip een zonnetje op je bord!

Aan de slag

1

Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de olie op smaak met de Italiaanse tuinkruiden, peper en zout. Marineer de kip (in stukjes) 15 min. in de kruidenolie. Schep af en toe om.

2

Snijd ondertussen de paprika's in stukken. Verhit de rest van de olie en bak de paprika 3 min. Voeg de knoflook (in plakjes), de rest van de Italiaanse tuinkruiden en het water toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan zodat het vocht verdampt.

3

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de kip op niet te hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer de kip met de aardappelpartjes en de paprika.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.