bewaar
Kip siam
Kip siam
bewaar

Kip siam

20 min. bereiden
260waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

1 teen

knoflook

2

uien

1

paprikamix

300 g

kipfilet

3 el

traditionele olijfolie

3 el

oestersaus

2 el

kraanwater

75 g

ongezouten cashewnoten

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn, de uien in halve ringen en de paprika's in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in 3 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Roer de oestersaus los met het water en schenk het bij de kip en groenten. Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met de kip siam.

tip

variatietipLekker met in ringetjes gesneden bosui en rode peper. Doe deze vlak voor het serveren bij de kip siam.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.