bewaar
Pittige kip-broccolischotel
Pittige kip-broccolischotel
bewaar

Pittige kip-broccolischotel

25 min. bereiden
pittig
288waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

kokosmelk

200 ml

kraanwater

300 g

pandanrijst

400 g

kipfilet

1

rode ui

500 g

broccoli

2 el

traditionele olijfolie

2 el

zoute sojasaus

1 tl

chilipoeder

Aan de slag

1

Breng de kokosmelk met het water en zout naar smaak aan de kook. Voeg de rijst toe en kook die in 10 min. gaar. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.

2

Verhit in een wok de olie en bak de kipfilet al omscheppend goudbruin. Bak de ui 1 min. mee en voeg de broccoli toe. Bak de broccoli al omscheppend in 7-8 min. knapperig gaar. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe.

3

Breng de kipfilet met de broccoli op smaak met de sojasaus en de chilipoeder. Schep de rijst in kommen en verdeel de kipfilet met de broccoli erover.

variatietipKindertip: Je maakt dit gerecht minder pittig door de zoute sojasaus weg te laten en de chilipoeder te vervangen door milde kerriepoeder.