bewaar
Verse frites, prei en scholfilet
Verse frites, prei en scholfilet
bewaar

Verse frites, prei en scholfilet

30 min. bereiden
25 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ liter

groentebouillon

1

laurierblaadje

750 g

prei

750 g

vastkokende aardappelen

5 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

150 g

boter

75 ml

wittewijnazijn

½ el

maizena

4

scholfilets

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Breng de bouillon aan de kook. Voeg het laurierblaadje en de prei toe. Laat 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan garen.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ca. 8 mm dik. Snijd de plakken in frites. Dep droog met keukenpapier en doe in een kom. Meng de olie met de knoflook en peper naar smaak. Schenk over de frites. Schud om, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Schud halverwege om.

3

Neem, als de bouillon 15 min. gekookt heeft, de prei met een schuimspaan uit de pan. Bewaar de bouillon en het laurierblaadje. Smelt 50 g boter in een andere pan, voeg de prei toe en laat 15 min. met de deksel op de pan smoren. Verhit 5 min. voor het eind in een steelpan de rest van de boter, de azijn en 50 ml water tegen de kook aan. Voeg de maïzena toe om de saus te binden. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de bouillon tegen de kook aan. Doe de visfilets in de pan en laat ze in ca. 4-5 min. gaar worden (pocheren). Neem met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Schep de saus erover en serveer met de frites en de prei.

Vis pocheren

Instructievideo - 00:39 min.