bewaar
Maaltijdpindasoep
Maaltijdpindasoep
bewaar

Maaltijdpindasoep

Goedgevuld met veel oosterse groenten en mie.

20 min. bereiden
160waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

mienestje

1

ui

1 el

traditionele olijfolie

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

485 ml

basis voor kippensoep

180 g

kipfilet

100 g

pindakaas

250 g

koelverse gebroken sperzieboon

Goedgevuld met veel oosterse groenten en mie.

Aan de slag

1

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de chinese roerbak mix en fruit 5 min. Voeg de basis voor kippensoep toe. Verdun met water volgens de aanwijzingen op de pot.

3

Snijd de kipfilet in reepjes. Roer de pindakaas erdoor. Voeg de kipfilet toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook de soep al roerend ca. 10 min. totdat de boontjes gaar zijn.

4

Verdeel de mienestjes over de soepkommen. Schep de pindasoep erover.

tip

bereidingstipJe kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf al roerend op laag vuur op. Kook de mienestjes vlak voor het serveren.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.