Snelle gebakken noedels met varkenshaas in oestersaus
Oestersaus en varkenshaas: een gouden combinatie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g mienestjes
- 250 g scharrel varkenshaas
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
- 3 el arachideolie
- 200 ml oestersaus
- 2 cm verse gember
- 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de kaneel, kruidnagel, peper en zout. Verhit 2 el olie in de wok en bak de varkenshaas 7 min. Keer regelmatig. Voeg de laatste minuut 2 el woksaus toe. Schep het vlees uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
- Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember 1 min. Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak 4 min. Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en bak nog 1 min. Snijd het vlees in dunne reepjes en verdeel over de noedels.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden koriander.

Gember gebruiken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 2.240 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Snelle gebakken noedels met varkenshaas in oestersaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle gebakken noedels met varkenshaas in oestersaus
- 250 g mienestjes
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- 250 g scharrel varkenshaas
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de kaneel, kruidnagel, peper en zout.
- 2 el arachideolie
- 30 ml oestersaus
Schep het vlees uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
- 2 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak 4 min.
- 170 ml oestersaus
Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en bak nog 1 min.
Snijd het vlees in dunne reepjes en verdeel over de noedels.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden koriander.