bewaar
Pasta primavera van Paulien
Pasta primavera van Paulien
bewaar

Pasta primavera van Paulien

Snelle pasta voor op haastige, doordeweekse dagen.

15 min. bereiden
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 stuks

bosui

300 g

farfalle

2 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

2

takjes rozemarijn

320 g

tonijnstukken in olijfolie

8 stuks

Tasty Tom trostomaat

400 g

artisjokhart in blik

4 el

Taggia olijven

Snelle pasta voor op haastige, doordeweekse dagen.

Aan de slag

1

Snijd de bosui in schuine stukken. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 1 min. van de kooktijd af. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bosui 2 min. Snijd de knoflook fijn. Snijd de naalden van de rozemarijn fijn. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak 1 min. mee met de bosuitjes.

2

Haal de tonijn met twee vorken los. Voeg de tonijn toe aan de bosui en de knoflook. Snijd de tomaten in parten. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg deze samen met de tomaten en de olijven toe aan het tonijnmengsel.

3

Schep de pasta door het tonijnmengsel. Verwarm nog 1 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden.

algemeenFamilierecept AllerHande 3 2010. Familierecepten gaan vaak van generatie op generatie. Bij Paulien niet. Zij stártte juist de traditie. Moeder Janny smult van haar pasta's. 'Aardappelen, groente en vlees. Zo kookte mijn moeder vroeger. Als zij nu een dagje bij ons is en ik haar vraag wat ze wil eten, zegt ze altijd: "Maakt niet uit, als het maar pasta is". Welke pasta ik kook, hangt af van mijn kinderen. Wie het eerst roept, mag kiezen!'