bewaar
Kabeljauwballetjes met tomatensaus
Kabeljauwballetjes met tomatensaus
bewaar

Kabeljauwballetjes met tomatensaus

40 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

6 el

olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

1 blik

tomatenblokjes

2 el

witte wijn

16 blaadjes

basilicum

250 g

kabeljauwfilet

1

ei

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Verhit 3 el olie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 5 min. Voeg 1 teen knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Doe de tomatenblokjes en de wijn erbij. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op laag vuur 20 min. zacht koken. Voeg op het laatste moment de helft van het basilicum toe. Pureer de kabeljauw in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de rest van de knoflook, het ei en de rest van het basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomatensaus.

tip

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Warm op de dag zelf de balletjes op in de saus. Roer af en toe (voorzichtig) om.