bewaar
Gegrilde garnalen met tomatensaus
Gegrilde garnalen met tomatensaus
bewaar

Gegrilde garnalen met tomatensaus

55 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

ui

3

bosuitjes

1

rode peper

1

groene paprika

4 takjes

peterselie

2 el

olijfolie

1 teentje

knoflook

1 blik

tomatenblokjes

1 dl

witte wijn

1 mespunt

tijm

1 snufje

suiker

75 g

witte kaas

2 bakjes

cocktailgarnalen

Dit heb je nodig

  • kleine lage ovenschaaltjes

Aan de slag

1 1/2 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Bosui, peperreepjes en paprika ca. 3 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes, wijn, tijm, helft van peterselie, suiker, zout en peper toevoegen. Tomatensaus ca. 25 minuten zachtjes doorkoken. Intussen kaas in dunne plakjes snijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ovenschaaltjes invetten met rest van olie. Beetje tomatensaus over bodem van schaaltjes verdelen. Garnalen erover verdelen en rest van saus erover scheppen. Afdekken met plakjes kaas. Schoteltjes ca. 10 cm onder grill schuiven en bovenkant in enkele minuten licht goudbruin laten kleuren. Rest van peterselie erover strooien. Lekker met warm stokbrood.