bewaar
Gigli met tonijn
Gigli met tonijn
bewaar

Gigli met tonijn

14 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gigli met zongedroogde tomaten

4 el

olijfolie

2

uien

½ tl

gedroogde salie

2

courgettes

2 blikjes

tonijn in olie

4 el

platte peterselie

Aan de slag

Kook de gigli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 3 el kookvocht op in een kommetje. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Bak de ui met de salie en peper en zout naar smaak 5 min. Voeg de courgette toe aan de ui en bak op hoog vuur al omscheppend beetgaar. Roer de tonijn los met een vork en voeg met het opgevangen kookvocht toe aan de groente. Laat alles doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta erdoor en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

tip

algemeenGebruik de rest van de platte peterselie bijvoorbeeld in groente- of tomatensoep.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.