Gigli met tonijn

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g gigli met zongedroogde tomaten (pasta, zak 500 g)
- 4 el olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- ½ tl gedroogde salie
- 2 courgettes (in blokjes)
- 2 blikjes tonijn in olie ((a 185 g), uitgelekt)
- 4 el platte peterselie (fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de gigli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 3 el kookvocht op in een kommetje. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Bak de ui met de salie en peper en zout naar smaak 5 min. Voeg de courgette toe aan de ui en bak op hoog vuur al omscheppend beetgaar. Roer de tonijn los met een vork en voeg met het opgevangen kookvocht toe aan de groente. Laat alles doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta erdoor en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
Tip:
Gebruik de rest van de platte peterselie bijvoorbeeld in groente- of tomatensoep.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 61 g
- vet 24 g