bewaar
Gigli met courgette en munt
Gigli met courgette en munt
bewaar

Gigli met courgette en munt

20 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

courgettes

250 g

rundergehakt

1

ui

2 tenen

knoflook

100 g

semi-zongedroogde tomaten

2 el

verse munt

300 g

gigli

150 g

geraspte geitenkaas

Aan de slag

1

Halveer de courgettes in de lengte. Snijd de helften in plakjes van 1 cm dik. Bestrooi ze met een klein beetje zout. Verhit de hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken naar smaak zout en peper toe. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze even mee. Voeg de stukjes courgette, de semigedroogde tomaatjes en de munt toe en stoof de groenten zachtjes in ca. 10 min. gaar.

2

Kook intussen de gigli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht in een schaaltje. Giet de gigli af en schep de pasta door de groenten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Voeg als de pasta te droog is, een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe.

3

Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden en serveer de kaas apart erbij.

algemeenIn plaats van geitenkaas kunt u ook gewoon geraspte oude kaas gebruiken. Voeg ook eens wat citroensap toe. Het geeft het gerecht een heerlijke zomerse smaak.