bewaar
Ovenschotel met geitenkaas
Ovenschotel met geitenkaas
bewaar

Ovenschotel met geitenkaas

Serveer deze verwennerij met verse rucola.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
390waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

koelverse aardappelschijfjes

2

courgettes

2

rode uien

150 g

geraspte belegen geitenkaas

16

semi-zongedroogde tomaten

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Serveer deze verwennerij met verse rucola.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de helft van de plakjes courgette en de helft van de dungesneden ui over de schijfjes. Bestrooi met peper, zout en de helft van de geraspte kaas.

2

Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout.

3

Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak ca. 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.

bereidingstipBereid je meerdere ovenschotels tegelijkertijd in de oven, houd er dan rekening mee dat je de oventijd moet verlengen. Zet de gerechten, als het kan, naast elkaar in de oven. Staan ze onder elkaar, wissel ze dan halverwege de oventijd om. Boven is het vaak heter dan onder.

combinatietipLekker met rucola

bereidingstipOp het bakken na kun je de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bak hem pas op de dag zelf.