bewaar
Ovenschotel van rijst en tomaten
Ovenschotel van rijst en tomaten
bewaar

Ovenschotel van rijst en tomaten

Het fijne aan een schotel? Je hoeft amper iets voor te bereiden, de oven doet al het werk.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
224waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

ui

4 el

traditionele olijfolie

1

courgette

2

middelgrote eieren

150 g

geraspte jong belegen kaas 50+

4

trostomaten

1 sneetje

witbrood

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Het fijne aan een schotel? Je hoeft amper iets voor te bereiden, de oven doet al het werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui 3 minuten. Snijd de courgette in blokjes. Schep bij de ui en roerbak 2 min.

2

Giet de rijst af en schep de groente door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas en zout en peper naar smaak en schep dit door de rijst.

3

Vet de ovenschaal in. Schep het rijstmengsel in de ovenschaal. Halveer de tomaten, lepel het vocht eruit en bestrooi ze met zout en peper. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst. Verkruimel het brood. Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olie erover.