Ovenschotel van rijst en tomaten
Het fijne aan een schotel? Je hoeft amper iets voor te bereiden, de oven doet al het werk.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g witte rijst (zak a 1 kg)
- 1 ui
- 4 el traditionele olijfolie (Toscano, fles a 500 ml)
- 1 courgette
- 2 middelgrote eieren
- 150 g geraspte jong belegen kaas 50+
- 4 trostomaten
- 1 sneetje witbrood (of bruin)
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui 3 minuten. Snijd de courgette in blokjes. Schep bij de ui en roerbak 2 min.
- Giet de rijst af en schep de groente door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas en zout en peper naar smaak en schep dit door de rijst.
- Vet de ovenschaal in. Schep het rijstmengsel in de ovenschaal. Halveer de tomaten, lepel het vocht eruit en bestrooi ze met zout en peper. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst. Verkruimel het brood. Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olie erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Ovenschotel van rijst en tomaten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel van rijst en tomaten
- 300 g witte rijst
- 1 ui
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 courgette
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui 3 minuten. Snijd de courgette in blokjes. Schep bij de ui en roerbak 2 min.
- 2 middelgrote eieren
- 150 g geraspte jong belegen kaas 50+
Giet de rijst af en schep de groente door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas en zout en peper naar smaak en schep dit door de rijst.
- 4 trostomaten
Vet de ovenschaal in. Schep het rijstmengsel in de ovenschaal. Halveer de tomaten, lepel het vocht eruit en bestrooi ze met zout en peper. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst.
- 1 sneetje witbrood
- 3 el traditionele olijfolie
Verkruimel het brood. Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olie erover.