Quorn-groen­te­qui­che

Of je de quiche nou als hoofdgerecht of lunch eet: deze variant zonder vlees kan altijd!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 835 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(94) waardeer
hollands hoofdgerecht Of je de quiche nou als hoofdgerecht of lunch eet: deze variant zonder vlees kan altijd! 4 personen
3 94

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)
  • hapjespan
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Laat de plakjes overlappen en druk de randen goed aan. Kook de aspergebroccoli 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Quorn-stukjes 3 min. Neem uit de pan. Roerbak de wokgroente 4 min. in de achtergebleven olie.
  2. Verdeel de aspergebroccoli, Quorn-stukjes en wokgroente over de deegbodem. Klop de eieren los met de slagroom, kaas, kruiden en peper en zout. Schenk over de groenten.
  3. Bak de quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 62 g
    waarvan verzadigd 34 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Quorn-groentequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quorn-groen­te­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Laat de plakjes overlappen en druk de randen goed aan.

3
3
  • 200 g aspergebroccoli

Kook de aspergebroccoli 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 175 g Quornstukjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de Quorn-stukjes 3 min. Neem uit de pan.

5
5
  • 400 g Hollandse wokgroente

Roerbak de wokgroente 4 min. in de achtergebleven olie.

6
6

Verdeel de aspergebroccoli, Quorn-stukjes en wokgroente over de deegbodem.

7
7
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 g verse slagroom
  • 150 g geraspte jong belegen kaas 50+
  • 2 el gedroogde Provençaalse kruiden

Klop de eieren los met de slagroom, kaas, kruiden en peper en zout. Schenk over de groenten.

8
8

Bak de quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.