bewaar
Quorn-groentequiche
Quorn-groentequiche
bewaar

Quorn-groentequiche

Of je de quiche nou als hoofdgerecht of lunch eet: deze variant zonder vlees kan altijd!

20 min. bereiden
40 min. oventijd
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

200 g

aspergebroccoli

2 el

traditionele olijfolie

175 g

Quornstukjes

400 g

Hollandse wokgroente

4

middelgrote eieren

250 g

verse slagroom

150 g

geraspte jong belegen kaas 50+

2 el

gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

  • hapjespan

  • garde

Of je de quiche nou als hoofdgerecht of lunch eet: deze variant zonder vlees kan altijd!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Laat de plakjes overlappen en druk de randen goed aan. Kook de aspergebroccoli 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Quorn-stukjes 3 min. Neem uit de pan. Roerbak de wokgroente 4 min. in de achtergebleven olie.

2

Verdeel de aspergebroccoli, Quorn-stukjes en wokgroente over de deegbodem. Klop de eieren los met de slagroom, kaas, kruiden en peper en zout. Schenk over de groenten.

3

Bak de quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.