bewaar
Aardappel-wortelschotel met Quorngehakt
Aardappel-wortelschotel met Quorngehakt
bewaar

Aardappel-wortelschotel met Quorngehakt

30 min. bereiden
35 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

aardappelschijfjes

300 ml

melk

2 x 175 g

Quorn fijngehakt

4 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

2 el

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

750 g

winterpeen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Kook de aardappelschijfjes in de melk 15 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het Quorngehakt met 2 el olie, de knoflook, 1 el Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Giet de aardappelen af en bewaar de melk. Meng de aardappelschijfjes en wortelplakjes. Schep de helft ervan in de ovenschaal. Schep hier het Quorngehakt op. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes en wortelplakjes over het Quorngehakt. Lepel de melk erover. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden en wat peper en zout erover en sprenkel de rest van de olie erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht gaar in 35 min. Serveer warm.