Ingrediënten
4 personen
300 g
basmatirijst
50 g
boter
2 x 2
rundervinken
1
ui
1 zak
boerensoepgroenten
1 blik
tomatenblokjes
½ flesje
trappistenbier dubbel
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de groenten in het braadvet. Snijd het vlees in plakken. Leg de plakken terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Schenk het bier er voorzichtig bij. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer de rijst erbij.
Rundervinken in bier

hoofdgerecht
4 personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de groenten in het braadvet. Snijd het vlees in plakken. Leg de plakken terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Schenk het bier er voorzichtig bij. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer de rijst erbij.
algemeen:Eten de kinderen mee? Vervang het bier dan door eenzelfde hoeveelheid vleesbouillon.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g basmatirijst
50 g boter
2 x 2 rundervinken
1 ui
1 zak boerensoepgroenten
1 blik tomatenblokjes
½ flesje trappistenbier dubbel