bewaar
Rundervinken in bier
Rundervinken in bier
bewaar

Rundervinken in bier

30 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

50 g

boter

2 x 2

rundervinken

1

ui

1 zak

boerensoepgroenten

1 blik

tomatenblokjes

½ flesje

trappistenbier dubbel

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de groenten in het braadvet. Snijd het vlees in plakken. Leg de plakken terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Schenk het bier er voorzichtig bij. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer de rijst erbij.

tip

algemeenEten de kinderen mee? Vervang het bier dan door eenzelfde hoeveelheid vleesbouillon.