Bobotie van Carina
bewaar
bewaar

Bobotie van Carina

20 min. bereiden
45 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korst van de sneetjes brood en week in 150 ml melk (per 4 personen). Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Knijp de melk uit het brood. Doe het gehakt, het brood, het kerriepoeder en de gemalen gember bij de ui. Bak tot het gehakt bijna gaar is.

Doe de abrikozenjam en de rozijnen erbij, roer door en voeg dan de inhoud van het pakje ossenstaartsoep toe. Laat nog 5 min. doorgaren. Breng op smaak met peper. Klop de eieren los met de rest van de melk. Voeg de mosterd en de kurkuma toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de helft van het ei-mengsel bij het gehakt en schep om. Schep het gehakt in de ovenschaal en schenk de rest van het eimengsel over het gehakt. Bak de bobotie in het midden van de oven ca. 45 min.

combinatietip Lekker met rijst, gemalen kokos en zoete chilisaus.
bereidingstipJe kunt de bobotie 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast. Verwarm het gerecht op de dag van serveren ca. 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
algemeenFamilierecept AllerHande 1 2010. 'Het geluid van Afrika, dat mis ik nog het meest. Het lachen, het zingen, het plezier.' Carina (28) groeide op in Zuid-Afrika en leerde daar het recept voor bobotie. Nu maakt ze het voor haar schoonmoeder. 'Mijn oma en mijn moeder zongen vaak samen als ze eten klaarmaakten. Deze bobotie was een van mijn favorieten. Ik kon als kind niet wachten om uit school naar huis te rennen als ik wist dat we dit zouden eten. Zelf kook ik ook graag vóór iemand. Voor Emmy, mijn schoonmoeder bijvoorbeeld. Iemand verwennen met lekker eten heb ik echt van huis uit meegekregen.'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bobotie van Carina

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig