bewaar
Witlof-gehaktschotel
Witlof-gehaktschotel
bewaar

Witlof-gehaktschotel

Eindelijk, een kidsproof recept voor witlof!

30 min. bereiden
182waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kruimige aardappel

500 ml

halfvolle melk

75 g

ongezouten roomboter

1 teen

knoflook

300 g

rundergehakt

1

middelgroot ei

3 el

chilisaus

2 tl

gemalen koriander (ketoembar)

2 tl

gemalen gember

2 el

kerriepoeder

600 g

witlof

2 el

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Eindelijk, een kidsproof recept voor witlof!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af en laat 5 min. uitdampen. Verwarm ondertussen 150 ml melk in een steelpan.

2

Voeg de melk met 25 g boter, peper en eventueel zout toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Pers intussen de knoflook boven een kom.

3

Doe ondertussen het gehakt in een kom en kneed er het ei, de chilisaus, koriander, gemberpoeder, 1 el kerriepoeder, de knoflook en peper en zout door. Verhit 20 g boter en bak het gehakt in 6 min. rul. Snijd ondertussen de witlof in dunne reepjes.

4

Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem en rest van de kerriepoeder toe. Laat 3 min. garen en voeg dan de rest van de melk toe.

5

Breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Doe de saus, het lof en peper bij het gehakt. Serveer met de puree.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.