Bo­bo­tie

Traditioneel Zuid-Afrikaans ovengerecht met gehakt, ei en specerijen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(327) waardeer
zuid-afrikaans hoofdgerecht Traditioneel Zuid-Afrikaans ovengerecht met gehakt, ei en specerijen. 4 personen
3 327

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Week het brood in de melk. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.Knijp het brood uit, houd de melk achter. Prak het brood fijn met een vork en meng door het gehakt.Voeg het kerriepoeder, de jam en rozijnen toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Klop de eieren los met de achtergehouden melk. Roer de helft van het eimengsel door het gehakt en schep dit in de ingevette ovenschaal.Schenk de rest van het eimengsel erover. Druk de laurierblaadjes in het gehakt en bak de bobotie in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bobotie met de rijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Bobotie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­bo­tie

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 uien
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 200 ml halfvolle melk

Snipper de uien. Week het brood in de melk.

3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 500 g rundergehakt

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.

4

Knijp het brood uit, houd de melk achter. Prak het brood fijn met een vork en meng door het gehakt.

5
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el abrikozenjam
  • 2 el rozijnen

Voeg het kerriepoeder, de jam en rozijnen toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

6
  • 2 middelgrote eieren

Klop de eieren los met de achtergehouden melk. Roer de helft van het eimengsel door het gehakt en schep dit in de ingevette ovenschaal.

7
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Schenk de rest van het eimengsel erover. Druk de laurierblaadjes in het gehakt en bak de bobotie in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

8
  • 275 g notenrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de bobotie met de rijst. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.