bewaar
Knolselderij-gehakttaartje
Knolselderij-gehakttaartje
bewaar

Knolselderij-gehakttaartje

15 min. bereiden
35 min. wachten
154waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

bladerdeeg

½

knolselderij

2

eieren

300 g

gehakt half-om-half

1 bekertje

crème fraîche

100 g

jonge kaas

3 el

sladressing balsamico

1 zak

eikenbladslamelange

Dit heb je nodig

  • bakpapier, rasp

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg steeds 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat en laat ze elkaar 1 cm overlappen. Druk de naad goed aan. Prik met een vork gaatjes in de 4 deegbodems.

2

Snijd de knolselderij in plakken. Schil de plakken en rasp ze grof.

3

Klop de eieren los. Meng in een schaal de knolselderijrasp met het gehakt, de eieren, de crème fraîche en de helft van de kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4

Verdeel de knolselderijvulling in een brede baan over het midden van de deegbodems; houd de randen vrij. Vouw de randen omhoog, zodat een bakje ontstaat.

5

Bestrooi de taartjes met de rest van de kaas en bak ze in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.

6

Meng de balsamicodressing door de sla. Verdeel de sla over 4 borden en leg op elk bord een taartje.

algemeenDe taartjes kunt u 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Zet de taartjes op de dag zelf 15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.