Kokosrijst met knoflookgarnalen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 600 ml kraanwater
- 200 ml kokosmelk
- 1 prei
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g diepvries knoflookgarnalen voor de wok
- 450 g diepvries tuinerwten
- 250 g diepvries mango stukjes
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst in een pan met het water in 10 min. bijna gaar. Roer de kokosmelk erbij en zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur. Laat de rijst 15 min. doorgaren met de deksel op de pan. Roer om met een vork. Was en snijd de prei in schuine ringen.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 2 min. Schep de prei uit de wok. Schep de garnalen erin en verwarm al omscheppend, zodat ze ontdooien. Voeg, zodra de saus ontdooid is, de tuinerwten toe en breng al roerend aan de kook.
- Voeg de prei en de mango toe en breng het gerecht al roerend aan de kook. Schep de kokosrijst door het mengsel in de wok. Serveer het gerecht in kommen of diepe borden.

Prei
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 82 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kokosrijst met knoflookgarnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kokosrijst met knoflookgarnalen
- 300 g basmatirijst
- 600 ml kraanwater
- 200 ml kokosmelk
Kook de rijst in een pan met het water in 10 min. bijna gaar. Roer de kokosmelk erbij en zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur.
- 1 prei
Laat de rijst 15 min. doorgaren met de deksel op de pan. Roer om met een vork. Was en snijd de prei in schuine ringen.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 2 min. Schep de prei uit de wok.
- 300 g diepvries knoflookgarnalen voor de wok
Schep de garnalen erin en verwarm al omscheppend, zodat ze ontdooien.
- 450 g diepvries tuinerwten
Voeg, zodra de saus ontdooid is, de tuinerwten toe en breng al roerend aan de kook.
- 250 g diepvries mango stukjes
Voeg de prei en de mango toe en breng het gerecht al roerend aan de kook. Schep de kokosrijst door het mengsel in de wok.
Serveer het gerecht in kommen of diepe borden.