bewaar
Kokosrijst met knoflookgarnalen
Kokosrijst met knoflookgarnalen
bewaar

Kokosrijst met knoflookgarnalen

30 min. bereiden
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

600 ml

kraanwater

200 ml

kokosmelk

1

prei

2 el

traditionele olijfolie

300 g

diepvries knoflookgarnalen voor de wok

450 g

diepvries tuinerwten

250 g

diepvries mango stukjes

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de rijst in een pan met het water in 10 min. bijna gaar. Roer de kokosmelk erbij en zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur. Laat de rijst 15 min. doorgaren met de deksel op de pan. Roer om met een vork. Was en snijd de prei in schuine ringen.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 2 min. Schep de prei uit de wok. Schep de garnalen erin en verwarm al omscheppend, zodat ze ontdooien. Voeg, zodra de saus ontdooid is, de tuinerwten toe en breng al roerend aan de kook.

3

Voeg de prei en de mango toe en breng het gerecht al roerend aan de kook. Schep de kokosrijst door het mengsel in de wok. Serveer het gerecht in kommen of diepe borden.

Prei

Instructievideo - 03:59 min.