bewaar
Kokosrijst met chiligarnalen
Kokosrijst met chiligarnalen
bewaar

Kokosrijst met chiligarnalen

Avondje Aziatisch? Dit zoetige rijstgerecht staat je razendsnel op tafel.

15 min. bereiden
228waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

1 struik

paksoi

4 el

zonnebloemolie

300 g

roerbakrijst

400 ml

kokosmelk

200 ml

kraanwater

300 g

diepvries cocktailgarnaal

100 ml

zoete chilisaus

Avondje Aziatisch? Dit zoetige rijstgerecht staat je razendsnel op tafel.

Aan de slag

1

Snijd de paprika en paksoi in repen. Verhit olie in een hapjespan. Schep de rijst door de olie. Voeg de kokosmelk en water toe en breng aan de kook. Verwarm de rijst 4-5 min. op matig vuur, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is. Voeg peper en eventueel zout toe.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Roerbak de paprika 2 min. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 min. Warm de ontdooide garnalen 1 min. met de groenten mee en voeg de chilisaus toe. Schep de kokosrijst in diepe borden. Verdeel er de garnalen en groenten over.

tip

Kokosrijst met chiligarnalen

Instructievideo - 02:26 min.