bewaar
Gekarameliseerde walnoten
Gekarameliseerde walnoten
bewaar

Gekarameliseerde walnoten

25 min. bereiden
2 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

ongebrande walnoten

100 g

kristalsuiker

250 ml

frituurolie

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook en laat de walnoten 10 min. op laag vuur koken. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

2

Verdeel de noten over een schaal, strooi de suiker erover en schep goed door. Laat 2 uur staan.

3

Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de walnoten in 4-5 porties telkens 2 min. tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de walnoten warm of koud.

tip

bewaartipIn een afgesloten pot kun je de walnoten 2 weken bewaren.

serveertipLekker als snack of garnering.

algemeenDoe de walnoten in een (doorzichtig) zakje. Print dit recept uit en kopieer het, of schrijf het netjes over op een kaartje. Bind het recept aan de zakjes. Leuk als traktatie.

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.