Pen­ne met roo­m­an­dij­vie en knof­look­kruim

(55) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de harde onderkant van de andijvie en verwijder de harde nerven. Was de losse bladeren en laat goed uitlekken. Snijd ze grof. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui. Bak de andijvie mee: voeg steeds een flinke hand andijvie toe als de vorige portie is geslonken. Roer de crème fraîche en de tijm erdoor en houd op laag vuur warm.
  2. Maal het brood fijn met de staafmixer met hakmolen of keukenmachine. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie. Bak het broodkruim krokant. Rasp de knoflook en schep door de pan. Breng met zout naar smaak door en bak nog 30 seconden.
  3. Giet de pasta af en schep deze door de andijvie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de pasta over de diepe borden. Bestrooi met het krokante broodkruim.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met roomandijvie en knoflookkruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met roo­m­an­dij­vie en knof­look­kruim

1
1
  • 300 g volkorenpenne

Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 kroppen andijvie

Snijd de harde onderkant van de andijvie en verwijder de harde nerven. Was de losse bladeren en laat goed uitlekken. Snijd ze grof.

3
3
  • 1 ui
  • 1 el traditionele olijfolie

Snipper de ui. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui.

4
4

Bak de andijvie mee: voeg steeds een flinke hand andijvie toe als de vorige portie is geslonken.

5
5
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el verse tijmblaadjes

Roer de crème fraîche en de tijm erdoor en houd op laag vuur warm.

6
6
  • 4 sneetjes oud bruinbrood
  • 1 el traditionele olijfolie

Maal het brood fijn met de staafmixer met hakmolen of keukenmachine. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie. Bak het broodkruim krokant.

7
7
  • 2 tenen knoflook

Rasp de knoflook en schep door de pan. Breng met zout naar smaak door en bak nog 30 seconden.

8
8

Giet de pasta af en schep deze door de andijvie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de pasta over de diepe borden.

9
9

Bestrooi met het krokante broodkruim.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.